Virágpor

A méhek által közvetlen a virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum. Íze édes, illatos, jellegzetes szagú. A virágpor a szó legszorosabb értelmében vett fehérje táplálék. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét tartalmazza, közöttük a nélkülözhetetlen aminosavakat. A 22 aminosav közül 20-at tartalmaz. Jelentős mértékben tartalmaz különböző vitaminokat, közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot.

kep.jpg

       

      730ml - 3900Ft

        380ml - 2050Ft

         220ml - 1175Ft

 

 

 

Propolisz tinktúra

A propolisz leggyakrabban tinktúra formában kapható, amely a propolisz tömény, alkoholos oldata. Légúti fertőzések, húgyutak gyulladásos panaszainál, hepatitisz, májgyulladás, prosztatagyulladás, szívizomgyulladás esetén. Jó eredménnyel alkalmazható izületi fájdalmak enyhítésére. Használatával az izmok vérellátása nő, csökken a fáradékonyság, az izomláz. Jó nyugtató hatású, klimax okozta fejfájás, fülzúgás, idegkimerülés, álmatlanság, fogfájás, fogínygyulladás, esetén is hatásos. Alkohol, nikotin okozta mérgezés esetén méregteleníti a szervezetet. Mivel a propolisz tinktúra tömény, így belsőleg csak hígítva fogyasztható. Legegyszerűbb teával, vízzel fogyasztani. Külsőleg tömény állapotban használjuk.

kep.jpg

       

 

         40ml - 1750Ft

 

       

 

 

Mézcsurgató

Egyedileg készített fa mézcsurgatók. Többféle fából, különböző formában, méretben és színben.

         700Ft/db

 

Propolisz

A propolisz egy ragacsos gyantaszerű anyag, melyet a méhek a fák rügyéből és kérgéből szivárgó váladékból állítanak elő. A propolisz kémiai összetétele nagyban függ attól, hogy a méhek milyen növényekről gyüjtik be a készítéséhez felhasznált anyagokat. Megközelítőleg 200 különböző összetevő alkotja, köztük bőségesen megtalálhatók a széleskörű gyógyhatásokkal rendelkező flavonoidok. A porpoliszt a gyógyászatban a szív- és érrendszeri, bőr- és fogászati betegségek ellen, immunerősítéshez, a máj védelméhez, az emésztés javításához használják, de ezenkívül is számos egyéb értékes hatással rendelkezik.

kep.jpg

       

 

         10g - 1000Ft 

 

 

 

 

Méhviasz

A méhviasz összetételében számos és változatos kémiai anyag szerepel: zsíros alkoholok, színező anyagok, cerolein, A vitamin, baktériumfejlődést gátló anyagok stb.  Mindezen anyagok kölcsönzik a viasznak lágyító, hegképző és gyulladásellenes hatását. Ez a viaszanyag nagyon rugalmas és tökéletes vízlepergető hatással rendelkezik. Ennek köszönhetően jól alkalmazható természetes építő- és dekorációs anyagok (fa, parafa, máz nélküli kerámia stb.) nedvesség és szennyeződés elleni védelmére. A méhviasz igen értékes anyag: előállítása körülbelül nyolcszor annyi méz elfogyasztásába kerül.

kep.jpg

       

 

         100g - 500Ft 

 

 

 

 

Méhviasz gyertyák

A méhviasz gyertyák varázslatos fénye, kellemes méz illata melegséget és bensőséges hangulatot visz otthonunkba. Nem szennyezi a levegőt és igazán megnyugtat. A méhviaszt a méhek "gyártják", mindenféle kémiai eljárástól és vegyszertől mentes, égése nem bocsájt ki semmilyen káros anyagot, nem úgy mint a paraffin tartalmú gyertyák! Ugyanis ezek a gyergyák mérgező anyagokat juttatnak a levegőbe. A paraffin több mint 11 féle mérgező anyagot tartalmaz, mint például a toluol és a benzol, színezést követően akroleint használnak fel a megszilárdításához, ami erős rákkeltő anyag. A méhviasz gyertyák égéskor negatív ionokat bocsátanak ki, amik képesek megkötni a levegő por, pollen és baktérium tartalmát az allergén anyagokkal együtt. Az elnehezülő részecskék a gravitáció hatására a földre hullanak. A méhviasz gyertya nagy mértékben tisztítja és javítja az otthona levegőjét, emelett, hogy természetes ionizátor nyugtató hatással van az emberi testre. Használata előnyös az allergiás és asztmás betegeknek. 

Maci szívecskével

Mérete: 6,5 cm x 3.5 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         750Ft/db

Úszó virág

Mérete: 2.5 cm x 8 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         700Ft/db

Maci kassal

Mérete: 5.5 cm x 2 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         450Ft/db

Szerencsemalac 1

Mérete: 2 cm x 2 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         300Ft/db

Szerencsemalac 2

Mérete: 2 cm x 2 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         300Ft/db

Karácsonyi angyalka

Mérete: 7 cm x 5 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         600Ft/db

Angyalkás méhviaszgyertya

Mérete: 9.5 cm x 4 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         800Ft/db

Méhviaszgyertya lapos

Mérete: 2 cm x 5 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         400Ft/db

Méhviaszgyertya hatszögletű 

Mérete: 1,2 cm x 4 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         450Ft/db

 

Méhviasz karácsonyfa dísz

100% méhviaszból készült karácsonyfadísz. A méhviasz díszek természetes és nagyon esztétikus elemek, amelyeket nemcsak fára tehet, kiváló akár ajándéknak. Igazi Handmade termék!

Mérete: 5-7,5 cm x 1-1,5 cm. Anyaga: 100% méhviasz

         300-500Ft/db

 

Méhviaszos kendő

Egy igazi hulladékmentes megoldás, természetes alternatívája az alufóliának, folpacknak és eldobható szalvétáknak, többször újrahasználható. Kézműves, termelői készítésű termék, saját termelésű méhészetünkből való 100% tisztaságú méhviaszból és egyéb természetes anyagokból. Használatával a szeméttermelés csökkentése révén hozzájárulsz környezetünk megóvásához. A méhviaszos élelmiszercsomagolóba belerakhatsz majdnem bármilyen élelmiszert, legyen az gyümölcs, zöldség, sajt, kolbász, szendvics, de lefedheted vele az ételt tartalmazó edényeket is, akár a hűtőben is.

 
 

Mérete: 35 cm x 35 cm. Anyaga: pamut és 100% méhviasz

         1700Ft/db

 

 

Az oldalon feltüntetett árak 27% ÁFA-val terhelt bruttó árak, melyek Ft-ban értendőek.

Adószám: 55199478-1-23

Kistermelői reg. szám: 02T2244