Rólam

Vidók László vagyok, Bács-Kiskun megyében, egy kis faluban Szakmáron élek, 2007 óta méhészkedek. Az eredeti szakmám alsó tagozatos tanító, az utolsó két évet a főiskolán levelezőn végeztem, ekkor kerültem kapcsolatba a méhészkedéssel. Mindkét nagypapám méhészkedett, így hozzám sem állt távol ez a szép ősi szakma, Érdekelt és szerettem volna tovább vinni a családban.
A tanulás és az iskolába való bejárás miatt nem találtam teljes munkaidős állást, így öcsémmel, vásároltunk 2 db 1/2 NB rakodó kaptárt méhekkel. Mindkettőnknek nagyon tetszett a dolog, lekötött minket a méhek érdekes és különös élete, társadalmi szerveződése, munkamegosztása. Az ősz végére már öt méhcsaláddal teleltünk be, majd ezt az elkövetkezendő öt évben nagyon sok munkával és kitartással 220 családra szaporítottuk fel. Egyre többet olvastunk utána a témának, ismerős méhészekkel beszéltünk, és észre sem vettük, hogy egyre jobban belemélyedtünk, megfertőződtünk, olyannyira, hogy a hobbyból munka lett, majd később már szenvedélyünké vált. 2010-ben már úgy éreztem, hogy ezt szeretném csinálni minden időmben Főállású őstermelő lettem, letettem a Méhész szakvizsgát, megnősültem és jelenleg 250 méhcsaláddal méhészkedem a feleségemmel ugyancsak ½ NB rakodó rendszerben.
Magam gyártom a kaptárakat és kiegészítőket is, Ez a kaptártípus az, amely felépítése és mérete miatt a legalkalmasabb különleges, akár kevés és jó minőségű méz előállítására. Termelési időszakban semmilyen vegyszert és antibiotikumot nem használok, így a méz teljesen tiszta eredeti formájában kerül Hozzád. Célom nem a tömegtermelés, hanem a legjobb minőségű, kézműves, kisüzemi méz előállítása.


🐝🐝🐝🐝🐝

Méhészetem

Méhészetem egy csendes kis falu hátárában lévő Natura 2000-es területen fekszik. Ez az állandó telephely, de a méhek folyamatos mozgásban vannak az ország egész területén. Vándorlunk egész szezonban több növénykultúrára, kihasználva így azon tájegységen levő növény nagy kiterjedését és minőségét.