A méhek által közvetlen a
virágokról gyűjtött virágpor egy koncentrált táplálék, természetes produktum.
Íze édes, illatos, jellegzetes szagú. A virágpor a szó legszorosabb értelmében
vett fehérje táplálék. Szinte valamennyi, a szervezet számára alapvető fehérjét
tartalmazza, közöttük a nélkülözhetetlen aminosavakat. A 22 aminosav közül
20-at tartalmaz. Jelentős mértékben tartalmaz különböző vitaminokat, közel
százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot. Rendszeres
fogyasztásával nagyon sok betegség előzhető meg, illetve tünete csökkenthető.
A
parlagfűben nagy mennyiségben található B37 vitamin, és a kevésbé ismert P2
vitamin. Ásványi anyagokban gazdag, sok vasat, rezet és
káliumot tartalmaz, ezen kívül enzimeket és nyomelemeket. Gyógyítja az
emésztési problémákat, energizáló és regeneráló hatású. Afrodiziákum, erőnlét-
és potenciafokozó. Őssejt növelő hatása van. Vértisztító, szárító, hurut- és
nyálkacsökkentő, lázcsillapító, sebfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő.
Immunrendszer erősítő, méregtelenítő, általános szöveti és nyirokrendszer tisztító,
burjánzó szövetet és daganatot gyógyító. Közérzet javító, vércukor csökkentő,
gyomornyugtató és erősítő, zsírégető és testsúly csökkentő. Hatásos gombásodás-,
allergia- és asztma ellen, légzéskönnyítő. Féregűző, csökkenti a Candida
fertőzést.